© Rootsville.eu

Joe Bonamassa (US)
tiltle: Merry Christmas baby
music: Christmas album
release date: 2023
info artist: Joe Bonamassa


© Rootsville 2023

 

Nu de feestdagen dichterbij komen, heeft Joe Bonamassa een bijzonder muzikaal aanbod uitgebreid: een digitaal album met de titel Merry Christmas, Baby. De 14 nummers tellende compilatie weerspiegelt de stilistische stijl van de muzikanten met met blues doordrenkte klassiekers en nieuwe originele nummers die de essentie van de kerstervaring oproepen.

Merry Christmas, Baby presenteert een gevarieerde verzameling liedjes en opent met een alternatieve versie van het titelnummer, dat een nieuw perspectief biedt op Bonamassa’s feestelijke favoriet. Ook te horen zijn de Ierse vertolking van “God Rest Ye Merry, Gentlemen” en een orkestrale versie van “O Holy Night”, traditionele vakantiemelodieën met een unieke bluesrockflair. Ook op de set staat een soulvolle vertolking van ‘Lonesome Christmas’, een ritmische weergave van Christmas Boogie (One Little Kiss). In Dion Dimucci's originele "Hello Christmas" assisteert gast Amy Grant Bonamassa op de track. “You Know It’s Christmas” is een ander Dimucci-nummer waarin de bluesman zijn kenmerkende geluid aan het nummer toevoegt.

De release van Merry Christmas, Baby komt na de succesvolle afronding van Bonamassa’s tournee in 2023, een voorbeeld van zijn blijvende aanwezigheid op het gebied van blues en rock. De run omvatte 88 shows gedurende 180 dagen, goed voor 65.500 mijl reizen en goed voor twee reizen naar de Stille Oceaan en zes over de Atlantische Oceaan. Het uitgebreide uitje toonde het voortreffelijke gitaarvermogen en de soulvolle zang van de artiest, waarbij materiaal uit zijn nieuwste studiocollectie, Blues Deluxe Vol. 2: een eerbetoon aan zijn bluesroots en twee decennia muzikaal meesterschap. Met name kwam de set binnen op nummer 1 in de Billboard Blues Chart.

tracks:

1. Merry Christmas, Baby (Alternate Take) (5:13)
2. Christmas Boogie (One Little Kiss) (6:54)
3. God Rest Ye Merry, Gentlemen (Irish Rendition) (2:16)
4. Lonesome Christmas (3:29)
5. O Holy Night (Orchestra Rendition) (4:07)
6. Hello Christmas (Dion Feat. Amy Grant) (4:04)
7. Santa Claus Is Back In Town (2:31)
8. Bring Back My Cadillac (3:36)
9. Christmas Date Blues (2:32)
10. God Rest Ye Merry, Gentlemen (2:17)
11. You Know It's Christmas (Dion Feat. Joe Bonamassa) (3:48)
12. O Holy Night (4:06)
13. Christmas Comes But Once A Year (4:05)
14. Merry Christmas, Baby (4:48)